Beste racestoel 2022

Beste racestoel 2022

1 mei 2022

Hoe kies je nou de beste racestoel, op die vraag geven wij antwoord. En om die vraag beantwoorden is de ruimte in je kamer ook van belang, want hoe meer ruimte hoe beter de rig. Heb je een vast kamer en hoef je je stoel niet te verplaatsen dan kun je kiezen voor een vaste rig. Heb je eigenlijk geen ruimte maar kun je deze wel af en toe creƫren voor je TV of Computer dan kun je beter uit de voeten met een inklapbare racestoel. Ja ook dit is mogelijk.

Maar niet alleen de ruimte is van belang bij het kiezen van de beste racestoel. Ook je huidige setup speelt een rol. Met de meeste Force Feedback racesturen kun je eigenlijk niet onjuist kiezen, voor Direct Drive racesturen is dit een ander verhaal. Door de kracht van deze sturen kom je met een relatief licht rig niet weg. Hiervoor adviseren wij dan ook altijd een vast rig van het met SimLab of Next Level Racing.

Als laatste speelt ook het zitvlak een rol, de over het algemeen bekender merken als PlaySeat levert bij de racestoelen ook een stoel erbij. Voor setups van SimLab bijvoorbeeld geldt dit niet, hier kun je nagenoeg elke racestoel op monteren, en dit doe je dus volledig naar jouw wensen.

We gaan even uit van de volgende drie scenario's

  • Je zoekt een racestoel voor een kleine ruimte
  • Je zoekt een instap racestoel voor, die een vaste plek heeft en waarmee je langere tijd achter elkaar kunt racen.
  • Je zoekt een racestoel voor Direct Drive racesturen.

Racestoel voor kleine ruimte

Als je weinig tot geen ruimte hebt, je stoel af en toe moet wegzetten en je hebt geen direct drive racestuur dan kunnen wij maar 1 stoel adviseren en dat is de PlaySeat Challenge. Deze inklapbare stoel kun je letterlijk met stuur en pedalen er nog aan wegzetten. Dat maakt dit wel de ultieme racestoel voor beperkte ruimtes.

Racestoel instapmodel

De PlaySeat Evolution is een racestoel die je prima kunt gebruiken voor Endurance races, en dat te betekenen dat dit ook nog is een betaalbare racestoel is ook. Eenvoudig opbergen zit er niet in, je kunt hem korter maken door de stoel in elkaar te schuiven. Houdt hier rekening mee bij de aanschaf.

Racestoel voor Direct Drive  

Een direct drive racestuur kan echte krachten nabootsen. Daarom is het van belang dat je een stevige racestoel aanschaft. De Next Level Racing GT Track Cockpit is zo'n racestoel. En door zijn wieltjes is deze nog makkelijk te verplaatsen ook. Heb je de ambitie om later over te stappen naar een Direct Drive racestuur dan kan deze racestoel het overwegen nu al waard zijn.