Beste racestoel

Hoe kies je nou de beste racestoel, op die vraag geven wij antwoord. En de vraag beantwoorden is afhankelijk van de ruimte in je kamer. Kun je hem bijvoorbeeld laten staan of moet je hem weg kunnen zetten. Daarnaast is ook de racestuur zelf een factor. De direct drive sturen van Fanatec bijvoorbeeld kun je niet monteren op een PlaySeat Challenge althans dat is niet iets dat wij adviseren.

De laatste factor is de tijd die je doorbrengt achter je simulator. Ben je van plan om Endurance races te rijden dan is een goede stoel wel van belang je zit er immers dan een stuk langer in.

Racestoel kleine ruimte en korte races

Als je weinig tot geen ruimte hebt, je stoel af en toe moet wegzetten en je hebt geen direct drive racestuur dan kunnen wij maar 1 stoel adviseren en dat is de PlaySeat Challenge. Deze inklapbare stoel kun je letterlijk met stuur en pedalen er nog aan wegzetten. Dat maakt dit wel de ultieme racestoel voor beperkte ruimtes.

PlaySeat Challenge
PlaySeat Evolution Zwart

Racestoel voor Endurance races  

De PlaySeat Evolution is een racestoel die je prima kunt gebruiken voor Endurance races, en dat te betekenen dat dit ook nog is een betaalbare racestoel is ook. Eenvoudig opbergen zit er niet in, je kunt hem korter maken door de stoel in elkaar te schuiven. Houdt hier rekening mee bij de aanschaf.

Racestoel voor Direct Drive racesturen  

Een direct drive racestuur kan echte krachten nabootsen. Daarom is het van belang dat je een stevige racestoel aanschaft. De Next Level Racing GT Track Cockpit is zo'n racestoel. En door zijn wieltjes is deze nog makkelijk te verplaatsen ook. Heb je de ambitie om later over te stappen naar een Direct Drive racestuur dan kan deze racestoel het overwegen nu al waard zijn. 

Next Level Racing GT Track Cockpit