Beste gaming racestuur

In dit artikel leggen wij uit wat de beste gaming racestuur is op dit moment. Wij kijken naar prijs, kwaliteit en opties. Voor elk platform hebben we 3 racesturen uitgekozen waar je direct mee kunt starten. We hebben ze onderverdeeld in platform zodat jij de juiste keuze maakt.

Voordat je besluit

Voordat je een keuze maakt voor een racestuur is het verstandig om eerst antwoord te geven op een aantal vragen, ze bepalen namelijk op langere termijn of je de juiste keuze hebt gemaakt.

  • Op welk platform wil ik rijden (PlayStation, Xbox, PC)
  • Wat is het budget
  • Welke game wil ik spelen

Met dit in het achterhoofd kun jij de juiste keuze maken. Wij helpen je alvast op weg bij het vinden van deze antwoorden op bovenstaande vragen

Beste racestuur voor de PS4 en PS5

PlayStation heeft een ruim aanbod in racesturen, niet door Sony zelf uitgebracht maar worden wel ondersteund op de PS4 en PS5. Alle racesturen zijn ook compatibel met de PC dit zorgt ervoor dat de stap naar bijvoorbeeld een simulatie game zoals iRacing, rFactor of Assetto Corsa Competizione gemaakt kan worden.

Elk racestuur hieronder hebben wij ook voorzien van uitgebreide informatie en is een kleine review.

Bekijk alle racesturen van Fanatec of Thrustmaster.

* Update: de Fanatec CSL Elite is niet meer te verkrijgen, toch blijft dit nog het racestuur op dit platform. De support blijft nog op dit model. De moeite waard om deze nog 2e hands te verkrijgen. De Fanatec CSL DD is de vervanger maar biedt op dit moment geen support voor de PS4 of PS5.

Thrustmaster T300 RS

Beste racestuur voor de XBOX

Voor Xbox is er ook keuze genoeg, zowel Thrustmaster als Fanatec bieden racesturen aan voor elke segment. Of je nou een fanatieke racer of beginner bent er is keuze genoeg. Alle racesturen zijn ook compatibel met de PC en dat kan ervoor zorgen dat je een opstap kunt maken naar spellen als iRacing en rFactor.

Elk racestuur hieronder hebben wij ook voorzien van een uitgebreide review.

* Dit model is XBOX Ready, lees er meer over op de product pagina.

Fanatec CSL DD

Goedkoopste racestuur

Bij racestuurkopen.nl gaan we niet voor het goedkoopste model. Uiteraard houden we rekening met de prijs kwaliteit maar we willen je wel goed informeren. Dit houdt in dat we een goedkoop racestuur waar je 2 maanden plezier van hebt niet plaatsen op deze website.